sauna imalat ısparta - sauna tadilat - sauna aksesuarları - ısparta

design design ANA SAYFA HAKKIMIZDA ÜRÜNLER SAUNA HAKKINDA KATILDIĞIMIZ FUARLAR REFERANSLARIMIZ İLETİŞİM BİLGİLERİ design design
  Sauna Ağaçları
Apachi (Ayous):
Saunada kullanılan ağaçlar yüksek sıcaklığa karşı dayanıklı ve zamanla deforme olmayacak özellikte olmalıdır. Bu ağaçlar çok düşük ısı geçirgenliği sayesinde asla aşırı derecede ısınmaz ve kesinlikle cildinizi tahrip etmezler. Yanma korkusu olmadan yüzeylerine rahatlıkla dokunabilirsiniz. Şahin sauna olarak imalatını ve teknik bakımını yaptığımız bir çok saunada Apachi (Ayous):
Afrika kökenli bir ağaç olup krem beyaz ile açık saman sarısı arasında bir renge sahiptir. Budaksız reçinesiz ve düz damar dokuludur.Yumuşak bir yüzeye sahip olması ve de yüksek sıcaklıklarda üzerinde ısıyı barındırmamasından dolayı sauna üretiminde en yaygın olarak kullanılan ağaçtır. Genellikle saunanın iç donanımlarında kullanılır. 
Ayous ağacı saunanın en önemli ahşabıdır, saunayı kullanan kişinin cildi direkt veya dolaylı olarak mutlaka bu ahşapla temas edecektir. Bu bakımdan İç donanımlarda ve oturma guruplarında mutlaka apachi kullanılmalıdır. Başka tür ahşapların kullanılması durumunda saunayı kullanırken cildinizin herhangi bir bölgesi ahşaba temas ettiginde yanma dumu söz konusu olur.
Saunayı kullanan kişi saunadan istediği gibi faydalanamaz, ayrıca böyle bir durumda apachi yerine kullanılan ağaç bu aşırı sıcağa ve nemli ortama fazla uzun bir süre dayanamayacak ve mutlaka zamanla deforme olacaktır. Şahin sauna olarak saunanın oturma guruplarında her zaman en yüksek kalitede apachi kullanmaktayız. Başka bir ahşabın kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Akdeniz Çamı:
Genellikle Akdeniz`e kıyısı olan ülkelerde yetişir ve SAUNA imalatı için oldukça kullanışlı olan bir ağaçtır. Orta şiddette darbeye dayanıklı olan bir ağaç olmasının yanında kolay işlenebilme özelliği vardır. Yapısı itibariyle oluklu ve düz lambri olmak üzere ikiye ayrılır. Genellikle budaksız bir yapısı bulunur ve reçine oranı da oldukça düşüktür. En az iskandinav ağaçları kadar sağlam olmakla birlikte yine aynı şekilde ısıyı üzerinde barındırmaz. Oldukça hoş bir görünüme sahip olması ve diğer sauna ağaçlarına göre daha kolay temin edildiğinden dolayı üretim maliyeti düşüktür. Bu nedenle sauna üretiminde çoğu kişi tarafından en çok tercih edilen ağaçtır.
Fin Çamı İskandinav ülkelerinde (Finlandiya, İsveç, Norveç) yetişen bir ağaçtır bu tip ülkelerde yetişen ağaçlar oldukça soğuk ve sert hava koşullarında yetiştiklerinden dolayı yavaş yavaş büyürler ve dolayısıyla güçlü ve dirençli bir yapıya sahip olurlar. Fin çamında kesinlikle budak bulunmaz ve ayrıca reçine oranı da çok düşüktür. Düzgün damar yapısı ve rengi ile kendine özgü sade ve çok hoş bir görünüme sahiptir. Fin çamı sauna üretimi için en iyi özellikleri barındıran ağaçlardan birisidir.Bu özelliklerinden dolayı saunada inceliği, sağ deliği ve aynı zamanda kaliteyi arayanlar tarafında oldukça sık tercih edilmektedir.
Fin Ladini:
Bir iskandinav ağacıdır, hemen hemen fin çamı ile aynı özellikleri taşımaktadır. Ama farklı olarak yapısında küçük budaklar barındırır. Budaklı yapısıyla öteki sauna ahşapların dan farklı olarak çok özel ve değişik bir görünüme sahiptir. Soğuk ve sert bir iklimde büyüdüğü için çok dayanıklı bir yapıya sahiptir. Sauna içindeki sıcak ortama karşı oldukça dirençlidir. En yüksek sıcaklıklarda bile kesinlikle budaklarında bir dökülme yada reçine sızdırması gibi bir durum söz konusu olmaz. Aşırı sıcak ve nemli ortamlarda uzun yıllar kullanılmasına karşın ağacın sağlam ve düz yapısını bozamaz.



Bu konu 2374 kez incelenmiştir.



Diğer Konular

© Copyright 2011 - www.sahinsauna.com
Sitedeki görseller yazılı iznimiz olmadan kopyalanamaz.